När ska man fundera på att låna pengar?

Funderar du på att låna pengar till en ny soffa? Eller har du kanske hittat en lägenhet du vill köpa? Då behöver du förmodligen låna pengar av banken. Innan du lånar pengar är det viktigt att jämföra lånen som finns på marknaden. Det kan du göra genom att söka på internet och leta upp någon sida där många olika banker och kreditinstitut finns representerade. En bra sida för detta är lånlågränta.se. När du jämför får du en bra överblick över många lån.
När du sedan väljer mellan lånen så stirra dig inte blind på den lägsta räntan. Företagen som erbjuder låga räntor tar ofta ut avgifter vid utskick av faktura, uppläggningsavgifter med mera. För att få ett rättvist jämförelsepris ska du titta på den effektiva räntan. I den effektiva räntan är alla dessa avgifter inräknade så den anger det mest kompletta priset på lånet.

Sedan är det dags att träffa banken eller bankerna du valt erbjudanden ifrån. De bedömer sedan din återbetalningsförmåga och ofta sätts sedan den slutgiltiga räntan på plats på banken. Den kan vara högre och ibland till och med lägre än räntan du såg på internet. Det brukar gå att förhandla om räntan, framförallt om du jämför flera banker med varandra.